Het internet speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. We brengen veel tijd door op social media netwerken en kunnen steeds meer producten met één klik online bestellen. Webshops komen als paddenstoelen uit de grond waardoor het aanbod eindeloos is. Een paar jaar geleden bestelden we nog met name producten als boeken online, maar tegenwoordig kopen we zelfs auto’s online via bedrijven als Bynco. We kunnen op elk moment van de dag online op zoek naar een auto, want openingstijden spelen geen rol meer. Toch is het verstandig met een aantal zaken rekening te houden voordat je je auto online koopt.

Waar moet de auto aan voldoen?

Volgens de ANWB worden online steeds meer auto’s verkocht en stijgt het online aanbod. Weten wat je zoekt is daarom essentieel. Het is misschien een open deur, maar maak vooraf een lijstje met ‘eisen’ waaraan je nieuwe auto moet voldoen. Kijk hierbij vooral naar praktische zaken. Hoeveel zitplekken moet de auto minimaal hebben? Hoeveel bergruimte heb je nodig? Leg je voornamelijk korte of lange afstanden af? Door dit vooraf voor jezelf op een rijtje te zetten, kun je gerichter zoeken en verdrink je niet in het grote aanbod.

Let op wat en waar je koopt

Net als bij het kopen van een auto bij een autobedrijf is het ook online belangrijk om goed te kijken wat je precies koopt. Houd ook in je achterhoofd dat een verkoper verplicht is jou in te lichten over alle mankementen van de auto. Vraag hier expliciet naar en zorg dat je een goed beeld krijgt van de auto. Doe een uitgebreide research van de auto, het merk én de verkoper. Zo voorkom je onaangename verassingen. Last but not least: weet waar je je auto koopt. Kies voor websites met de juiste keurmerken en een veilig betalingssysteem, zoals Bynco.